Buhar kazanı besi suyu içinde erimiş olarak bulunan oksijen (O2) ve karbondioksit (CO2) gazları aşırı derecede korozyona neden olurlar. Bu gazları içeren besi suyu, buhar kazanının ocak ve boruları ile buhar tesisatında, 6 ay gibi çok kısa sürede dahi, mercimek iriliğinde delinmelere neden olabilirler. Bu nedenle kazan besi suyu içindeki erimiş oksijen (O2) oranı 0.05 mg/lt'den az, erimiş karbondioksit (CO2) miktarı ise 0 (sıfır) olmalıdır.
ARALSAN DEGAZÖRLERİ, kazan besi suyunun O2 ve CO2 gazlarından arındırılmasını sağlayan EN UYGUN ÇÖZÜMÜ oluştururlar.
Ülkemizde kullanılan eski tip degazörlerde, devasa bir kondens tankı ve üzerine yerleştirilmiş devasa bir degazör tankı bulunmaktadır.
Eski tip sistemde, kondens tankında toplanan kondensin flaş buhar ve taşıdığı enerji YANİ PARANIZ ATMOSFERE ATILMAKTADIR.
Bu enerjiyi geri kazanmak için ise size ayrıca bir flaş tank satılmaya çalışılmaktadır.
İki ayrı tankta tonlarca su depolanmakta, hem yer kaybedilmekte ve hem de bu suyu ısıtmak için de ayrıca enerji harcanmaktadır.
ARALSAN DEGAZÖR sisteminde, degazör ve kondens tankı birleştirmiştir. Kondensle gelen flaş buhar ise doğrudan degazörü ısıtmak için kullanılmaktadır.
Bu sayede hem yatırım tutarı azaltılmış, hem kazan dairesinde yer kazanılmış ve hem de enerji ekonomisi yapılarak, flaş buharla havaya uçan paranızın kasanızda kalması sağlanmıştır.
Degazörler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için lütfen DEGAZÖRLER başlıklı makalemizi okuyunuz.